Fontos kérdés, mely hihetetlen módon túl sokszor problémát okoz

Az ember életében számos fontos dolog, projekt van, ami kiemelkedő figyelmet és értéket képvisel. Ilyen például a család, a gyerekek nevelése és körülbelül legalább ennyire fontos minden jó vállalkozó számára a saját vállalkozása. Ma már hála a jó égnek eljutottak oda az emberek és persze a piac is, hogy nem igazán szeretnének kockáztatni egy-egy nagyobb munkavédelmi problémát, balesetet, és olyan külső szakembereket, csapatokat állítanak a munkavédelmi feladatok élére, akik gondos kiválasztás és válogatás után kaphatták meg a feladatkört. Azonban, mivel nagyon kevés cégvezető ért pontosan a jó munkavédelmi rendszer kialakításához és működtetéséhez, számos esetben előfordul, hogy végül kiderül, hogy a választás sajnos mégsem sikerült annyira jól, mint gondolták vagy hitték.

Hihetetlen sokszor kell szembesülnie például a vállalkozóknak, hogy sok olyan feladatot tolt át a cégre a partner a munkavédelem területét illetően, ami számára nehézséget, az emberei számára hihetetlen idő és energia befektetést okozott, pedig a partner feladata lett volna annak megoldása. Ami még hihetetlenebb, hogy számos esetben iszonyatosan nehéz szituációkban derül ki, hogy a cégvezetőknek fogalma sincs ki tarthat munkavédelmi oktatást, és bizony olyan emberekre bízza a feladatot a cégen belül, akiknek semmilyen képzettsége, joga vagy jogköre nincs ennek elvégzéséhez. Persze ez általában akkor derül ki, ha valamilyen probléma következik be, és megkapargatja a hatóság a jegyzőkönyveket és okiratokat.

Nem éri meg ma már ezzel kockázatot vállalni! Csak javasolni tudom mindenki számára, hogy válasszon ajánlások alapján, valódi, megbízható munkavédelmi rendszereket biztosító szakértő csapatok közül, hogy még az esélye se legyen meg annak, hogy ilyen kellemetlen és nehéz helyzetbe kerüljön, ami egyébként még anyagilag is hihetetlen elkerülhető költségeket tud jelenteni a vállalat számára. Ha valakinek ajánlásra lenne szüksége pedig, az Activesafety csapatát  csak javasolni tudom bárki számára, akinek fontos a valódi biztonság és védelem ezen a téren.